Patarimai baristai

Tobula krema

Tobula krema džiugina akį ir pagerina skonį. Akys taip pat geria. Tad kaip paruošti tobulą kremą? Ir čia svarbus vaidmuo tenka pupelėms. Tvirtai ir puriai kremai svarbu, kad aliejaus dalis pupelėse būtų kuo mažesnė. Todėl daugelyje espreso mišinių dažnai yra dalis „Robusta“ pupelių, nes jose yra mažiau kavos aliejaus, palyginti su „Arabica“ pupelėmis. Verta žinoti: kruopščiai išplauti, neriebaluoti puodeliai suteikia kremai daugiau atsparumo.

Tobula pieno puta

Be kremos, viena iš barsitos paslapčių, žinoma, yra ir pieno puta. Čia labai svarbūs trys dalykai:

Pieno sudėtis

Lengvai, kreminei putai labai tinka visavertis pienas, kurio sudėtyje yra daug riebalų ir baltymų. Mėgstantys tvirtą, tirštą putą, mieliau renkasi riebų pieną.

Pieno temperatūra

Svarbi labai konkreti riba: 60° C Nuo šios temperatūros skyla baltymų struktūros ir puta suyra. Įsidėmėkite šį dalyką: riebų pieną plakite drungnoje temperatūroje, liesą pieną plakite šaltą. Taip pienas išsiplaks geriausiai.

Tinkamas įrankis

Putą suplakti galite įvairiais prietaisais. Tikras barista naudoja šluotelę arba portafilterio aparato garų antgalį. Namų ir biuro poreikiams labiausiai tinka plaktuvai, kurie integruoti tiesiogiai į automatinius aparatus, todėl pienas suplakamas greitai ir paprastai.

Hier schäumt die Milch vor Glück


Wir machen Sie zu Künstlern an der Tasse: Auf unserem YouTube-Kanal finden Sie allerlei Videos zum Thema Kaffee und Latte Art. Nachmachen empfohlen. Schicken Sie uns zudem gerne Ihre Ergebnisse über Facebook. Wir sind gespannt. und wünschen frohes Aufschäumen.

Vandens svarba

Svarbų vaidmenį kavos skoniui atlieka vandens kietumas, t. y. jo mineralizacija. Didelio kietumo vanduo iš esmės nėra prastas, nes jame yra daug mineralų. Tačiau tai turi ir tūrkumų. Nes mineralai pakeičia kavos skonį ir nusėda aparate. Jeigu gyvenate vietovėje, kurioje vanduo kietas, rekomenduojame naudoti vandens filtrus, pvz., mūsų CLARIS švaraus vandens filtrą. Taip kavos skonis bus natūralus ir aparate nesusidarys nepageidaujamų nuosėdų.

Tinkamas malimo laipsnis

Kad ir ką naudojate: aparatą su portafilteriu, espreso kavavirę, prancūzišką presą arba automatinį aparatą, malimo laipsnis yra itin svarbus. Čia, deja, nėra vieno visiems tinkamo sprendimo. Idealiu atveju, išbandykite tai patys ir pasirinkite jums labiausiai tinkamą variantą pagal skonį (ir pupeles). Jeigu kava silpnoka ir rūgšti, reikėtų malti ją smulkiau. Jeigu, atvirkščiai, ji labai stipri ir kartaus skonio, turėtumėte malti ją stambiau. Pagrindinė taisyklė: kuo didesniu paviršiumi kava liečiasi su vandeniu (smulkaus malimo), tuo ji stipresnė. Priklausomai nuo naudojamo prietaiso, nustatyti malimo laipsnį labai paprasta. Pavyzdžiui, automatiniuose aparatuose reguliatorius paprastai būna pupelių talpykloje.

coffee
„NIVONA“
PARDAVĖJO PAIEŠKA